Tarragona

El consistori tarragoní posa en mans de la fiscalia el cas del pàrquing de Jaume I

L'Ajuntament de Tarragona portarà a la fiscalia el cas del polèmic pàrquing robotitzat de Jaume I, un projecte que el consistori va abandonar després de sis anys d'obres i d'un pressupost set vegades superior al previst inicialment. Després de les acusacions de l'empresa Sistemes Alem, responsable de la tecnologia de l'aparcament, que va assegurar que li havien robat la idea i que no havia cobrat els diners que li corresponien, el consistori vol aclarir si s'ha comès algun delicte. A més, ha creat una comissió d'investigació per valorar si les actuacions durant les obres van ser correctes.

Actualitzat

L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha explicat, que a banda de deixar en mans de la fiscalia les acusacions de l'empresa responsable de la robotització del pàrquing, s'obrirà "de manera immediata" una comissió d'investigació per esbrinar la resta d'aspectes que tenen a veure amb l'obra, com ara on han anat a parar els recursos que s'hi van destinar i si els procediments van ser els adequats.

Ballesteros ha explicat que tota la documentació que elabori la comissió tècnica es farà arribar a la fiscalia, i que si considera que s'ha comès algun delicte el consistori es personarà com a acusació particular en la causa.

El consistori tarragoní va deixar de banda l'opció de robotitzar el pàrquing de la plaça Jaume I després de sis anys d'obres i 26 milions d'euros. L'alcalde va explica en el seu moment que el projecte havia estat "un desgavell que es pagarà durant 35 anys" amb un crèdit que han demanat a l'Institut Català de Finances.

Anar al contingut