Brussel·les

El considerat autor material de les bombes dels atemptats, Najim Laachraoui, seria l'altre suïcida de l'aeroport de Brussel·les

Segons diversos mitjans belgues corroborats per fonts policials, Najim Laachraoui no seria el terrorista fugit, sinó que seria el segon suïcida de l'aeroport

RedaccióActualitzat

Segons diversos mitjans belgues, corroborats per l'agència France Press amb fonts policials, el considerat autor material de les bombes dels atemptats de París i de Brussel·les, Najim Laachraoui, hauria mort en els atemptats.

La notícia de la mort de Laachraoui l'han avançat aquest dimecres a la tarda diversos mitjans de comunicació belgues, que s'han referit a "fonts fiables" com a origen d'aquesta informació, fonts que s'han acabat confirmant. La policia belga va difondre la tarda dels atemptats uns fotogrames d'una càmera de seguretat de l'aeroport en què es podien veure tres homes portant carros amb maletes.

Un d'ells, vestit amb roba clara i amb barret, va ser identificat com Laachraoui, identificació que va engegar una operació per capturar-lo. Avui, dimecres, al matí, hi ha hagut informacions periodístiques que han afirmat que Najim Laachraoui havia estat detingut per la policia, informacions que han quedat desmentides al migdia pel fiscal federal. Ara, la policia assegura que Laachraoui no seria l'home de la dreta de la imatge, sinó el de l'esquerra, i que hauria mort en les explosions.

A Laachraoui, se'l considera l'artificier de la cèl·lula jihadista, ja que les seves empremtes s'han trobat en diversos cinturons explosius de París i en un dels pisos a Brussel·les, on també hi havia material per fabricar bombes. Se l'ha relacionat estretament amb Salah Abdeslam, el considerat "cervell" dels atemptats de París, que va ser detingut divendres a Brussel·les.

L'únic presumpte terrorista que no va morir en els atemptats apareix a les gravacions de les càmeres de seguretat portant un barret. De moment, no se sap qui pot ser.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut