Juan Carlos Varela celebra la victòria. (Foto: Reuters)
Juan Carlos Varela celebra la victòria. (Foto: Reuters)
Panamà

El conservador Juan Carlos Varela derrota el candidat oficialista en les eleccions a Panamà

Varela era l'actual vicepresident del país, però s'havia distanciat feia mesos del president Ricardo Martinelli

RedaccióActualitzat

Les eleccions presidencials d'aquest diumenge a Panamà han donat la victòria al candidat opositor Juan Carlos Varela, amb gairebé el 40% dels vots, uns set punts més que l'oficialista José Domingo Arias. Encara no s'ha acabat l'escrutini però tot a apunta que Varela governarà durant els pròxims 5 anys el país, que ha crescut econòmicament els últims anys, tot i que també han augmentat les desigualtats socials i ha empitjorat el clima institucional.

El candidat conservador era l'actual vicepresident del país, però s'havia distanciat feia mesos del president Ricardo Martinelli, un empresari multimilionari acusat de diferents casos de corrupció i que ja ha reconegut la victòria de Varela. La participació en aquests comicis s'ha situat per sobre del 75%.

​Entre les felicitacions que ha rebut el guanyador hi ha la del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, que ha expressat la seva intenció de reprendre les relacions bilaterals, trencades des del 5 de març pel mandatari veneçolà. Maduro va considerar que el govern de Martinelli s'havia interferit en les qüestions internes després de proposar que l'Organització d'Estats Americans (OEA) analitzés la situació de Veneçuela davant la crisi que va començar el 12 de febrer.

 

 

 

Anar al contingut