Mèxic

El conservador Felipe Calderón guanya oficialment les eleccions de Mèxic per un marge de només el 0,57%

El candidat conservador, Felipe Calderón, és finalment el vencedor de les eleccions a Mèxic, una vegada escrutat el 100% dels vots. Es tracta de la victòria electoral més ajustada de la història del país. Calderón es converteix, doncs, en el nou president amb un estretíssim marge de poc més de mig punt. En concret, ha obtingut el 35,8% dels vots, mentre que el seu rival, el candidat d'esquerres, es queda amb un ajustat 35,3%. Tot i que el resultat ja és oficial, sembla que el seu rival no està disposat a tirar la tovallola. López Obrador ha anunciat que impugnarà les eleccions.

Actualitzat

El candidat de l'esquerra, Andrés Manuel López Obrador, exigirà la comprovació, vot per vot, de les urnes. El ja perdedor de les eleccions, a més, ha fet una crida als seus seguidors a sortir al carrer a manifestar-se.

Aquest és el desenllaç de 31 hores de recompte que han decantat la balança cap una opció i l'altra en diverses ocasions. I és que el resultat és ajustadíssim, de només 236.006 vots, és a dir un 0,57% dels sufragis. Calderón ha obtingut el 35,88% dels vots davant el 35,31% de López Obrador.

Els partits polítics tenen tres dies per presentar impugnacions davant el tribunal electoral. Aquest òrgan ha de resoldre-les abans del 6 de setembre. La data de la investidura està prevista per l'1 de desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut