El primer ministre Boríssov repeteix triomf però amb menys diferència sobre els socialistes (Reuters)
El primer ministre Boríssov repeteix triomf però amb menys diferència sobre els socialistes (Reuters)
Sofia

El conservador Boríssov guanya les eleccions a Bulgària sense obtenir majoria

Els socialistes han duplicat el suport i se situen a menys de sis punts, segons els resultats provisionals de les eleccions

RedaccióActualitzat

Boiko Boríssov s'ha tornat a imposar a les eleccions a Bulgària d'aquest dissabte. És la quarta vegada consecutiva. Segons el recompte oficial, el líder conservador del GERB, considerat un europeista, s'ha endut els comicis amb el 32,6% dels vots, sense aconseguir la majoria. Es tracta d'eleccions anticipades, forçades el novembre per la dimissió de Boríssov, després que la candidata del seu partit perdés les eleccions presidencials.

L'opositora del Partit Socialista, Kornélia Nínova, partidària de recuperar vincles amb Rússia, ja ha reiterat el no a una possible aliança amb els conservadors. I és que els socialistes han duplicat el suport des de l'any 2009 i han rebut un 27,1% dels vots.

Boríssov podrà tornar a intentar formar govern, però, com en la legislatura passada, haurà de buscar aliances amb altres partits. Fins al novembre va governar amb els nacionalistes de Patriotes Units, que ara han obtingut poc més del 9% dels vots. Aquesta formació està integrada per tres forces ultranacionalistes i un discurs xenòfob. El quart lloc ha estat pel Moviment de Drets i Llibretats. el partit de la minoria turca, que ha rebut prop del 9%.

Anar al contingut