Reunió d'urgència del conseller Santi Vila amb representants sindicals i de les patronals Pimec i Cecot
Barcelona

El conseller Vila, sindicats i patronal demanen als empresaris actuar amb proporció i ajudar al diàleg

Vila considera desproporcionat el trasllat d'empreses i assegura que l'Estat ha contribuït a generar un clima de por

RedaccióActualitzat

El conseller Vila dona un missatge de tranquil·litat a les empreses davant de l'anunci de moviments de seus socials fora de Catalunya. Vila explica que hi ha un conflicte polític, però assegura que no afecta la seguretat jurídica:

"El govern de Catalunya vol manifestar, amb tots els agents econòmics, un missatge de tranquil·litat perquè no hi ha cap motiu a Catalunya per preocupar-se per la seguretat jurídica ni el curt, ni el mitjà, ni en el llarg termini. Més enllà del conflicte polític, tots els indicadors ens confirmen que l'evolució de l'economia és positiva."

Des de l'executiu català es fa una crida a la calma i el mateix conseller d'Empresa, Santi Vila, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat. 
El conseller Vila s'ha reunit amb sindicats i patronals en les últimes hores per parlar d'aquesta situació. En la reunió hi havia UGT, Comissions Obreres i les patronals Pimec i Cecot. 

Tots els assistents a la reunió van expressar "certa preocupació" per la situació que s'està produint amb el canvi de seu d'una sèrie d'empreses a Catalunya.

La conselleria, els sindicats i les patronals van coincidir a demanar als empresaris que actuïn amb "proporció" i ajudin al diàleg a Catalunya. Vila considera el trasllat d'empreses desproporcionat i argumenta que l'Estat ha contribuït a generar aquesta por:

"Les empreses que han pres la decisió de sortir per raons que són legítimes només podem repectar-les. Són elements que els han generat només el govern de l'Estat, i que no tenen res a veure amb moviments cívics o socials. Si tothom actués responsablement serà una desproporció prendre decisions que possiblement d'aquí poques setmanes es veurà que no estaven justificades."


El conseller es mostra convençut que la situació es regularitzarà "si tothom actua amb proporció i prudència" i a les empreses que ja han decidit traslladar la seva seu fora de Catalunya els va dir que "són decisions que d'aquí poques setmanes es veurà que no estaven justificades".

Els responsables del sindicat CCOO també han demanat a les empreses que se sumin a les iniciatives de diàleg i negociació i que no prenguin decisions "desproporcionades i irreversibles que agreugen la situació a Catalunya". El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha recordat que les empreses que abandonen Catalunya "tenen una responsabilitat cap al territori i les persones que han contribuït a generar els seus beneficis i la riquesa d'aquest país".
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut