Sant Joan Despí

El conseller Mas-Colell, convençut que el govern espanyol no discriminarà econòmicament Catalunya

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, està segur que el govern espanyol no tractarà de manera diferent els catalans després de l'anunci de l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta i s'ha mostrat convençut que l'executiu de Madrid no discriminarà econòmicament Catalunya.

RedaccióActualitzat

"Espanya no discriminarà Catalunya". En declaracions a l'espai "L'entrevista de diumenge" del canal 3/24, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, està segur que el govern espanyol "no castigarà" els catalans després de l'anunci de l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta i s'ha mostrat convençut que l'executiu de Madrid no discriminarà econòmicament Catalunya.

Segons el seu parer, l'executiu espanyol "és conscient que qualsevol moviment que discriminés per raons polítiques els ciutadans de Catalunya estaria en contradicció amb el seu propi discurs de l'espanyolitat de tots els catalans". "No ens tractaran ni millor ni pitjor que als valencians. Crec que ens tracten estructuralment malament i conjunturalment malament", ha afegit.

Pel que fa als pressupostos recentment aprovats amb el suport d'ERC, el conseller ha admès que si la Generalitat no aconsegueix recaptar els 2.300 milions que ha previst en el capítol d'ingressos gràcies a l'"acció política i la venda d'actius", caldrà reduir despeses perquè no es pot augmentar el dèficit. Per aquest motiu, ha demanat al líder del PSC, Pere Navarro, que "no faci tot el que pugui per impedir la implementació dels pressupostos perquè això només pot ser causa de sofriment per als ciutadans".

"Si vostè vol uns pressupostos que són tan socials com poden ser, no posi pals a les rodes per aconseguir els 2.300 milions d'ingressos", ha recriminat Mas-Colell al PSC, davant les crítiques dels socialistes als comptes de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut