Barcelona

El conseller Joaquim Nadal es mostra ara escèptic respecte a l'atenuació de la retallada en infraestructures

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s'ha mostrat ara escèptic respecte al compromís del govern espanyol de reprendre algunes infraestructures que va decidir suspendre per la situació econòmica. Nadal ha fet aquestes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i també a "Els matins" de TV3, després que diumenge va afirmar que tenia "indicis positius" que es podria atenuar la retallada d'obres públiques de l'Estat a Catalunya.

Actualitzat
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha rebaixat l'optimisme que va expressar diumenge respecte al compromís de l'executiu espanyol d'atenuar la retallada d'infraestructures a Catalunya.

Joaquim Nadal s'ha mostrat ara escèptic respecte a la recuperació d'obra pública de l'Estat. "Ho vull veure, ho vull tocar", ha dit el conseller. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3, ha explicat que fins que no vegi la represa publicada al Butlletí Oficial de l'Estat o bé comprovi que les màquines han reprès l'activitat, no es creurà el compromís adquirit per Zapatero, explicat després pels ministres de Foment i Economia. "Si hi ha un anunci del Butlletí Oficial de l'Estat que torna a licitar allò que ha estat rescindit o si hi ha màquines treballant, per exemple, a la variant de l'Aldea, em quedaré molt tranquil i diré que ha sigut veritat allò que se'ns està dient aquests dies", ha explicat Nadal.

El conseller ha valorat que aquestes retallades "afecten negativament la creació d'ocupació" i ha recordat les queixes que s'han produït en els llocs on s'alenteixen o s'aturen infraestructures. Nadal ha assenyalat la importància d'alguns d'aquests projectes: "Em conformo que es recuperin aquelles que vam dir que eren infraestructures estratègiques per a Catalunya".

El conseller ha fet aquestes declaracions després que diumenge afirmés que tenia "indicis positius" que es corregiria la retallada d'inversions en infraestructures que el ministre de Foment, José Blanco, va anunciar. El conseller va apuntar fins i tot quines serien les obres que podrien ser indultades: dos trams d'autovia de Lleida a la Vall d'Aran, la que uneix Montblanc i Valls, o l'A-2 a Girona.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut