L'empresari Javier López Madrid. EFE
L'empresari Javier López Madrid (EFE)
Madrid

El conseller d'OHL detingut per corrupció és el "compi iogui" de la reina Letícia

Javier López Madrid ja va estar imputat per la seva relació amb el cas de les targetes "black" de Caja Madrid i investigat per les seves relacions amb la trama Púnica

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada Javier López Madrid, conseller de la constructora OHL, en el marc de l'operació Lezo per la presumpta corrupció en la gestió de l'empresa pública d'aigües de Madrid.

López Madrid és amic íntim de les reis d'Espanya i havia rebut el suport directe de la reina Letícia quan va ser investigat pel cas de les targetes "black" de Caja Madrid

Amb un conversa via SMS de Letícia i Felip quan encara eren prínceps amb López Madrid, la monarquia espanyola va quedar esquitxada per l'afer de les targetes opaques. La fiscalia demanava llavors any i mig de presó per a López Madrid per gastar més de 34.000 euros sense justificar amb la seva targeta.

 

 

La conversa sorprenia pel to col·loquial i de familiaritat de la reina Letícia amb López Madrid, a qui s'adreça com "compi iogui":

"Et vaig escriure quan va sortir l'article de les targetes de merda de LOC i ja saps què en penso, Javier.  Sabem qui ets, saps qui som, ens respectem. Ens coneixem, ens estimem, ens respectem. La resta, 'merde'. Un petó, compi iogui (miss you!!!)".

L'empresari agraïa el suport reial:

"Us ho agraeixo molt. En el futur tindré més cura, vivim en un país molt difícil i seré més conscient de la meva conducta."

A la conversa també s'hi hauria afegit Felip VI, que llavors encara era príncep: 

"I tant! M'uneixo al xat, però prefereixo tenir una estona per parlar sense intermediació electrònica ni telefònica. Dinem demà? Una abraçada."

Quan es va fer pública aquesta conversa que havia quedat enregistrada al telèfon mòbil de López Madrid, la Casa del Rei va haver de publicar un comunicat on s'assegurava que els reis havien trencat tota relació amb l'empresari imputat.

Detingut a Londres

Javier López Madrid és marit de la filla petita de Juan Villar-Mir, president del consell d'administració d'OHL. Ell és un dels 10 consellers de l'empresa.

López Madrid era a Londres aquest dijous quan els agents de la Guàrdia Civil li van comunicar que estava sent investigat i tenien una ordre de detenció contra ell. L'empresari va tornar a Madrid, on va ser arrestat per la Guàrdia Civil.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut