Illes Balears

El conseller d'Interior balear nega haver alertat l'alcalde d'Andratx que seria detingut per corrupció

El Partit Socialista de les Illes Balears ha demanat la dimissió del conseller d'Interior i secretari general del PP balear, José María Rodríguez, per haver avisat suposadament l'exalcalde d'Andratx que l'anaven a detenir per corrupció. Segons la premsa, Rodríguez hauria alertat l'aleshores alcalde, Eugenio Hidalgo, de la seva detenció poques hores abans que es produís, la qual cosa li hauria permès eliminar pistes que l'impliquessin en el cas. Tanmateix, el mateix conseller ha reconegut que va parlar amb Hidalgo, però ha negat haver-lo advertit de l'arrest. En qualsevol cas, el grup socialista balear demanarà un ple extraordinari perquè el president Jaume Matas doni explicacions sobre aquests fets.

Actualitzat

José María Rodríguez hauria avisat l'excalde Hidalgo que hi havia en marxa una operació anticorrupció que l'afectava 40 hores abans que saltés a la llum. A més, una hora i mitja abans de l'arrest, el passat 27 de novembre, el conseller de l'Interior balear l'hauria advertit que la Guàrdia civil el detindria, la qual cosa hauria permès a l'exalcalde destruir nombrosa documentació, segons publica el diari "El País". Precisament, el fiscal acusa Hidalgo, que es troba en llibertat sota fiança, d'haver eliminat pistes sobre el cobrament d'un suborn per permetre una promoció immobiliària.

Arran d'aquestes informacions, el PSIB-PSOE ha demanat la dimissió immediata del conseller de l'Interior i també secretari general del PP balear. A més, la portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, ha anunciat que demanarà la convocatòria d'un ple extraordinari aquesta mateixa setmana perquè el president Jaume Matas doni explicacions dels fets.

Després de titllar de "crítica i gravíssima" la situació que es viu actualment pel "cas Andratx", la portaveu socialista ha assegurat que els últims fets demostren que el Govern Balear està molt més implicat en aquest cas del que ha reconegut fins ara i, per tant, creuen que Matas ha de donar explicacions.

El secretari general del PP balear, per la seva banda, ha admès que va parlar per telèfon amb Eugenio Hidalgo poc abans de la detenció, però ha qualificat de "radicalment fals" i de "filtració interessada i equívoca" que l'advertís de la seva imminent detenció perquè, segons ha dit, "no ho sabia". En aquest sentit, el conseller ha dit que no té la intenció de dimitir i ha anunciat que estudiarà mesures legals contra els mitjans de comunicació que s'han fet ressò de la informació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut