Barcelona

El conseller d'Empresa i Ocupació es proposa reduir l'atur a la meitat en els propers quatre anys

El conseller d'Empresa i Ocupació vol reduir l'atur a la meitat en aquesta legislatura i assegura que si en els propers quatre anys no ho aconsegueix "no ho haurem fet bé". En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Francesc Xavier Mena ha demanat als sindicats que no posin pals a les rodes a les mesures que s'han de prendre per titar endavant l'economia del país. En aquest sentit, s'ha mostrat molt crític amb la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, i aposta per un model més autònom i més flexible.

Actualitzat
Reduir l'atur a la meitat. Aquest és el propòsit que ha assumit el nou conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. I ha dit que si no aconsegueixen una reducció dràstica "no ho haurem fet bé". També ha criticat el model de subsidi d'atur actual, que no incentiva, diu, el retorn al mercat laboral.

D'altra banda, Mena demana un bany de realitat als sindicats perquè no posin pals a les rodes a les mesures que s'han de prendre per tirar endavant l'economia del país. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha dit que cal la col·laboració dels sindicats per a la creació de noves empreses, i també per evitar que algunes de les que hi ha aquí o tanquin o marxin a altres països. Segons el nou conseller d'Economia, "si volem redreçar aquesta situació hem de fer un bany de realitat".

En aquest sentit, s'ha mostrat molt crític amb la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, i apostava per un model més autònom i més flexible. Per Mena, aquest model "més descentralitzat seria donar més autonomia a aquells treballadors i emprenedors perquè acordin el que ells considerin que és més convenient per a ells, sempre en un marc de protecció general".

Francesc Xavier Mena també ha garantit que el govern català prendrà la millor decisió per al país respecte a la possible instal·lació del cementiri de residus nuclears a Ascó.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut