Barcelona

El conseller d'Economia, Antoni Castells, diu que es van garantir els interessos de la Generalitat en el conveni per l'hotel del Palau

El conseller d'Economia, Antoni Castells, té el convenciment que en la signatura del conveni amb el Palau de la Música per a la construcció de l'hotel no hi ha cap irregularitat. En declaracions a "Els matins" de TV3, Castells ha explicat que no va firmar el conveni per cap relació personal amb Millet i Montull, sinó que ho va fer per interès públic i per la compensació que la Generalitat rebria amb aquesta operació urbanística. Mentrestant, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el número dos del departament, Martí Carnicer, reconeix que la Generalitat va perdre cinc milions i mig d'euros de valor patrimonial en l'operació.

Actualitzat
El conseller d'Economia ha defensat la seva actuació en l'operació de l'hotel del Palau. En declaracions a TV3 ha explicat que va signar el conveni perquè els seus serveis li van dir que era "convenient i que estava tot en ordre". Castells ha assegurat que en tot moment es garanteixen els interessos patrimonials de la Generalitat i ha afegit que col·laborarà amb la justícia amb el seu testimoni.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el número dos de la Conselleria d'Economia, Martí Carnicer, ha reconegut que el govern ha perdut cinc milions i mig d'euros de valor patrimonial en aquesta operació, i assegura que recuperaran els diners però no sap qui els ha de compensar.

La querella de la fiscalia diu que Castells va firmar el conveni urbanístic amb Millet sense l'informe jurídic preceptiu, però Carnicer assegura que l'informe no era necessari i que no hi ha cap il·legalitat.

Precisament, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha defensat aquest dijous a "El matí de Catalunya Ràdio" l'actuació de la Generalitat. Nadal ha indicat que no veu "res estrany" en aquesta operació.

La fiscalia presentava aquest dimecres una nova querella contra Millet i Montull, i criticava que la Generalitat va firmar el conveni sense els informes preceptius i hauria afavorit interessos privats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut