Barcelona

El conseller de Medi Ambient assegura que el RACC l'ha decebut en la campanya contra els 80 km/h

La campanya del RACC desacreditant la mesura de la Generalitat de reduir la velocitat a l'àrea metropolitana de Barcelona per generar menys contaminació ha caigut com una puntada de peu al fetge al govern. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha reconegut en declaracions al programa "Els matins" de TV3 que el RACC l'ha "decebut" i que actuant com a "sindicat dels conductors" no ha tingut en compte l'aval que suposa que en les ciutats europees més avançades ja apliquin aquesta mesura.

Actualitzat
Amb l'objectiu de reduir la contaminació, a partir del mes de novembre no es podrà conduir a més de 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que no es començarà a sancionar els conductors que excedeixin el límit de velocitat fins al gener.

La limitació s'aplicarà a totes les carreteres principals, autovies i autopistes que travessen els setze municipis de l'àrea metropolitana. És el que es considera la zona 1 i on es registren els nivells més elevats de contaminació. A la zona 2, la segona corona, que comprèn 24 municipis més, el decret del govern recomanarà que no se sobrepassin els 90 quilòmetres per hora.

El RACC, el Reial Automòbil Club de Catalunya, s'ha mostrat contrari a aquesta mesura que impulsa el govern i ho va fer públic aquest dimarts amb la publicació d'un anunci en diferents diaris en què argumentava que la contaminació no es reduirà si es corre menys, sinó si s'eviten les congestions de trànsit.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha carregat durament contra el RACC per aquesta campanya contra la proposta del govern, que, segons el conseller, ve avalada per la seva aplicació a les ciutats europees més avançades per reduir la contaminació.

Baltasar no s'ha tallat ni un pèl a l'hora de censurar l'entitat automobilística, que ha qualificat de "sindicat de conductors", i ha reconegut que l'actuació del RACC l'ha "decebut", tenint en compte el "bon servei" que ofereix als seus clients.
Anar al contingut