Barcelona

El conseller de Cultura de Madrid admet que el reportatge de Telemadrid sobre la realitat lingüística a Catalunya no tenia prou rigor

El conseller de Cultura de la Comunitat de Madrid, Santiago Fisas, ha assegurat que el reportatge de Telemadrid en què suposadament es mostrava la realitat lingüística a Catalunya no tenia prou rigor. Fisas ha fet aquestes declaracions just el dia que la Comunitat de Madrid presenta a Barcelona "Made in Mad", un festival que mostrarà a la capital catalana diversos aspectes de la vida cultural madrilenya. "Made in Mad" és producte d'un acord entre la presidenta Esperanza Aguirre i l'expresident català Pasqual Maragall per fer un intercanvi cultural. Catalunya ja va fer la seva mostra a la capital espanyola.

Actualitzat

Per Santiago Fisas, la llengua és un dels temes més importants i, com a tal, s'ha de tractar amb rigor, cosa que, al seu parer, no es va acabar de fer en el reportatge sobre sobre l'ús del català i el castellà a Catalunya que va emetre Telemadrid. Tot i això, el conseller de Cultura de la Comunitat de Madrid ha defensat el dret de Telemadrid a "fer el que creguin convenient".

Segons Fisas, el PP "no ignora els drets dels que no parlen català, i al revés" i ha afegit que la seva formació sempre ha defensat el bilingüisme, de manera que "tots puguin parlar català i castellà sense problemes". A més, ha explicat que ell mateix, en els seus tres anys i mig com a conseller a Madrid, no ha tingut mai problemes pel fet de ser català. En canvi, segons Fisas, seria "difícil" que a la Generalitat hi hagués un conseller madrileny.

Anar al contingut