La líder d'UPyD, Rosa Díez, en una nova imatge d'arxiu.
La líder d'UPyD, Rosa Díez, en una nova imatge d'arxiu.
Madrid

El consell polític d'UPyD no concreta si hi haurà o no pacte electoral amb Ciutadans

El partit d'Albert Rivera diu que té coincidències ideològiques amb UPyD i proposarà crear un grup de treball conjunt la setmana vinent

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el seu partit manté la voluntat d'iniciar col·laboracions amb UPyD per aconseguir una tercera via a Espanya. Rivera ha anunciat que vol col·laborar amb UPyD després que aquesta formació hagi aprovat un document on estableix les condicions per pactar amb altres partits. UPyD exigeix la defensa de la sobirania nacional i de la unitat d'Espanya, la supressió de drets històrics i la devolució a l'Estat de competències, entre altres qüestions.

Ciutadans diu que hi coincideixen ideològicament i han anunciat que la setmana que ve es posaran en contacte amb la líder d'UPyD, Rosa Díez, per proposar un grup de treball.

Finalment, UPyD no ha concretat si pactarà o no amb Ciutadans de cara a les pròximes cites electorals. Després de la reunió del partit de Rosa Díez per parlar de l'estratègia d'aliances amb altres formacions, la líder d'UPyD ha deixat a l'aire la possibilitat de pactar amb el partit d'Albert Rivera.

UPyD  ha reunit el seu consell polític, amb caràcter extraordinari, per debatre sobre la possibilitat i la conveniència d'una aliança amb Ciutadans en les properes eleccions. Rosa Díez va optar per convocar aquest òrgan del partit davant la proposta que va fer l'eurodiputat Francisco Sosa Wagner i que defensava una unió electoral amb Ciutadans.

L'eurodiputat Sosa Wagner, al concloure el conclave per abordar la qüestió de les estratègies electorals, ha donat per fet que s'iniciaran converses amb d'altres forces polítiques, en concret amb Ciutadans, i afirma que la seva proposta ha rebut un suport majoritari del partit.

 

Anar al contingut