La seu del Consell d'Estat
La seu del Consell d'Estat
Madrid

El Consell d'Estat no veu indicis per recórrer ara la candidatura de Puigdemont

El govern del PP ja ha fet saber que té la intenció de tirar endavant el recurs igualment

RedaccióActualitzat

Revés del Consell d'Estat al govern de Mariano Rajoy. L'organisme ha respost a l'executiu espanyol que en aquests moments no veu motius per impugnar la candidatura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. De tota manera, el govern del PP ja ha fet saber que té la intenció de tirar endavant el recurs.

El Consell d'Estat al·lega que no es poden posar recursos de forma preventiva o adoptar mesures cautelars, i que no pot actuar en funció d'hipòtesis i actes previsibles, sinó que cal esperar un acte concret o una proclamació perquè es pugui recórrer.

L'informe no és vinculant, però suposa un cop per a l'estratègia del govern del PP d'aturar la candidatura del cap de llista de Junts per Catalunya. L'executiu li ha demanat aquest dijous un informe per recórrer al Tribunal Constitucional la investidura de Puigdemont. Previsiblement, farà aquest pas en el Consell de Ministres de divendres.

La reacció de La Moncloa ha estat remarcar que el Consell d'Estat avala els arguments jurídics que ha plantejat el govern, encara que discrepa en la qüestió temporal. A més, les mateixes fonts han destacat que l'informe és preceptiu, però no pas vinculant.

A més, el govern espanyol afegeix que el Consell s'ha pronunciat a favor seu en l'altra petició que li ha fet sobre la investidura. Li ha demanat si un candidat que no sigui present al Parlament pot ser investit, si el fet que la mesa del Parlament admetés aquesta possibilitat es pot impugnar al TC i si és possible admetre el vot delegat dels diputats que estan fora del territori de l'Estat.

El dictamen del Consell d'Estat s'ha sabut després que el president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que convocava el ple d'investidura per dimarts que ve, dia 30, a partir de les 3 de la tarda.

Un cop ha transcendit l'informe, el mateix Puigdemont ha reclamat la dimissió de Sáenz de Santamaría "pel frau de llei que pretenia orquestrar":

 

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut