Madrid

El Consell d'Estat dictamina que el Ministeri de Defensa és responsable de l'accident del Iak-42

Familiars i partits demanen la dimissió de Trillo com a ambaixador al Regne Unit

RedaccióActualitzat

Per primera vegada, el Consell d'Estat, de manera oficial, responsabilitza el Ministeri de Defensa de l'accident de l'avió IAK 42 a Turquia, en què van morir 62 militars espanyols el maig del 2003. El dictamen, resolt per unanimitat, no té efectes econòmics ni jurídics, però és una victòria moral per als familiars de les víctimes. Així ho ha valorat el seu portaveu, José Antonio García.

"Es fa més justícia. La veritat és que l'Audiència Nacional, en el seu dia, es va encarregar de blindar l'Estat Major. Va dir que no hi havia indicis de delicte. Però ara sabem que tenien coneixement de les denúncies."

Aquest òrgan consultiu no demana noves indemnitzacions per als familiars de les víctimes, però sí que diu que el ministeri, dirigit aleshores per Federico Trillo, podria haver evitat l'accident sabent el risc que comportava l'estat de l'avió.

A preguntes dels periodistes, Rajoy ha volgut treure importància al dictamen.

"Això ja està resolt judicialment, el que s'havia de resoldre. Va passar fa moltíssims anys."


Familiars de les víctimes, PSOE, Podem, ERC i Ciutadans han sol·licitat al Govern espanyol la destitució de Federico Trillo com a ambaixador al Regne Unit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut