Barcelona

El consell d'entitats sobiranistes vol convocar una primera onada de consultes el 13 de desembre

El 24 d'octubre es reunirà per primera vegada el consell plenari de totes les entitats i comissions organitzadores dels diferents municipis que volen impulsar consultes independentistes. La creació d'aquest òrgan és un dels acords que s'ha pres en una reunió feta a Arenys de Munt, al Maresme, i que s'haurà de ratificar en la trobada del dia 24. També s'haurà de donar el vistiplau a la proposta de dates per a les consultes. La societat civil, contràriament al que havia proposat la plataforma d'alcaldes i regidors Decidim.cat, vol concentrar bona part de les consultes el 13 de desembre vinent i, la resta, en una data encara per determinar, a la primavera del 2010.

Actualitzat
La plataforma Decidim.cat, integrada per regidors i alcaldes, que optava a coliderar l'organització de les consultes, ha acceptat renunciar-hi en benefici de les organitzacions de la societat civil i sumar esforços perquè les consultes siguin un èxit.

El full de ruta preveu que la comissió tècnica assessori els que han de vetllar pel funcionament de les consultes als municipis i que la presideixi Alfons López Tena.
Anar al contingut