Madrid

El consell d'Endesa recomana no acudir a l'opa d'E.ON a l'espera que se'n millori el preu

El consell d'administració d'Endesa ha recomanat per unanimitat no acudir a l'oferta pública de compra d'E.ON, formulada actualment al preu de 25,405 euros per acció. E.ON s'ha compromès en l'informe remès dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors a augmentar el preu d'oferta fins a, com a mínim, 35 euros per acció. El consell d'administració de l'elèctrica espanyola ha fet arribar a la CNMV un altre informe en què fa constar que no s'ha pronunciat sobre la millora del preu anunciada i que només ho farà quan arribi la fase de millora en sobre tancat o en cas que Gas Natural retiri la seva oferta.

Actualitzat

Per arribar a aquesta fase de millora és necessari que el procés d'opes quedi desbloquejat, la qual cosa passa per l'aixecament de les mesures cautelars imposades pel Tribunal Suprem i pel jutjat mercantil número 3 de Madrid.

L'informe considera positiu que l'oferta d'E.ON "es formuli íntegrament en efectiu", a diferència de l'opa de Gas Natural, i que el preu per acció sigui superior al de la gasista.

El consell d'Endesa també valora la intenció del grup alemany de mantenir el projecte industrial de la companyia, en particular el seu pla d'inversions i la seva plantilla, així com el seu propòsit d'impulsar el desenvolupament del mercat espanyol del gas i l'electricitat, tal com recull la documentació enviada a la CNMV.

L'elèctrica ha comptat amb l'opinió dels seus assessors financers: Citigroup, Deutsche Bank, JP Morgan, Lehman Brothers i Merrill Lynch. Tots ells han rebutjat l'opa a un preu de 25,405 euros per títol.

Anar al contingut