Nova York

El Consell de Seguretat de l'ONU condemna Corea del Nord pel llançament d'un coet

Els cinc països membres permanents del Consell de Seguretat de Nacions Unides: els Estats Units, Rússia, França, la Xina i el Regne Unit, juntament amb el Japó, han arribat a un principi d'acord per condemnar el llançament d'un coet a Corea del Nord diumenge passat. Segons el document, aquesta acció dels nord-coreans "contravé" la resolució 1718 de l'ONU, que prohibeix a Pyongyang el llançament de coets o projectils de llarg abast. Perquè aquesta declaració -amb un valor efectiu menor que el d'una resolució- sigui aprovada, ha de rebre els vots a favor dels 15 membres del Consell, que es reuniran per votar la pròxima setmana.

Actualitzat
La declaració, que també demana que el Consell de Seguretat endureixi les sancions existents contra el règim de Corea del Nord, ha estat obtinguda després d'una trobada de dues hores entre representants dels sis països.
 
Anteriorment, s'havien fet dues reunions prèvies que van acabar sense acord sobre el contingut del document. "Ara, tenim un acord sobre la declaració presidencial", ha declarat l'ambaixador britànic a l'ONU, John Sawers.
Anar al contingut