Madrid

El Consell de Ministres aprovarà avui la dissolució de l'Ajuntament de Marbella

El Consell de Ministres aprovarà avui el decret de dissolució de l'Ajuntament de Marbella després de desemmascarar-se una trama de corrupció urbanística que, de moment, ha portat a la presó a l'alcaldessa i a una dotzena més de persones. El govern central ha intervingut en l'assumpte a instàncies de la Junta d'Andalusia i dimarts passat, ja va fer un consell extraordinari per no demorar la dissolució del consistori. A partir d'ara una junta gestora governarà aquesta administració perquè no és possible convocar eleccions anticipades.

Actualitzat

El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat que si el govern espanyol no ho fa abans, divendres presentarà a les Corts una proposició de llei per reformar la llei orgànica del règim electoral, de manera que en "circumstàncies excepcionals es puguin reduir els terminis i, per tant, convocar eleccions" en el municipi malagueny de Marbella, on part de l'equip de govern és a la presó per presumpta corrupció.

Segons Rajoy, aquesta seria "la fórmula jurídica" per poder convocar eleccions anticipades abans del maig del 2007, sense haver de constituir una comissió gestora després de l'inici dels tràmits per a la dissolució de la corporació de Marbella. "Ho tenen molt fàcil", ha assenyalat Rajoy, que ha afegit que "només cal tenir voluntat política per fer-ho".

"Nosaltres hi donarem suport i sembla que IU també, per tant, no hi ningú que no hi doni suport, menys el PSOE", ha manifestat el líder popular.

Un ajuntament normal

El líder dels populars ha insistit que Marbella "té dret a tenir un ajuntament normal" i, per això, proposa presentar la citada proposició de llei per modificar la llei electoral, segons ha mantingut.

A més, Rajoy, que ha qualificat la trama de corrupció de Marbella d'"espectacle repelent", ha afirmat que, "després del que s'ha viscut, no podem estar-nos un any amb un ajuntament paralitzat" perquè "perjudica els interessos econòmics i de les persones i suposa un any perdut".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut