Madrid

El Consell de Ministres aprova una pujada de les tarifes elèctriques d'una mitjana de l'1,38%

A partir de demà les tarifes elèctriques seran més cares després que el Consell de Ministres n'ha aprovat una revisió a l'alça de gairebé l'1% per als usuaris domèstics i del 6% per als grans consumidors industrials.

Actualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat l'augment de les tarifes elèctriques regulades proposat pel Ministeri d'Indústria i que preveuen un augment mitjà de l'1,38%. D'acord amb la proposta d'Indústria, l'augment de les tarifes elèctriques serà del 0,8% per als usuaris domèstics i del 6% per als grans consumidors industrials.

Amb aquest increment, el govern central pretén pal·liar el dèficit tarifari de prop de 4.000 milions d'euros que van tenir les companyies elèctriques en l'exercici anterior.

Des de l'any 96 fins al 2002, la tarifa mitjana va baixar a Espanya, però a partir d'aleshores s'han succeït les pujades. A començaments d'aquest any, l'augment ja va ser del 4,5 per cent, al qual s'afegeix ara una pujada mitjana de l'1,38 per cent, de manera que l'increment acumulat aquest any s'acosta al 6%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut