Els reis, en una imatge recent. (Foto: EFE)
Els reis en una imatge recent. (Foto: EFE)
Madrid

El Consell de Ministres aprova el decret que atorga a Joan Carles i Sofia el títol de reis després de l'abdicació

El Consell de Ministres ha aprovat un decret perquè Joan Carles i Sofia conservin el títol de reis de manera vitalícia

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret que farà que Joan Carles i Sofia conservin els títols de rei i reina malgrat el procés d'abdicació i la proclamació de Felip VI. Els actuals monarques ostentaran de manera vitalícia el títol de rei i reina amb tractament de majestat i honors anàlegs als hereus de la Corona i al seu consort. Pel que fa a l'ordre protocol·lari, els correspondrà l'immediatament posterior als descendents de Felip VI, és a dir, a les seves nétes Leonor i Sofia.

El reial decret entrarà en vigor una cop ho faci la llei d'abdicació perquè el pròxim 19 de juny, a la proclamació de Felip de Borbó com a nou rei d'Espanya, "estigui tot perfectament organitzat", segons ha avançat la vicepresidenta espanyola. Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que el reial decret en modifica un d'anterior del 1987 "seguint els precedents històrics i els costums d'altres monarquies".

Aquest dijous es va saber que Joan Carles no hi assistirà per no restar protagonisme al seu fill. Tampoc no hi seran la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. Se sap que hi haurà una passejada en cotxe fins al Palau Reial, on es farà una recepció. Allà sí que apareixerà l'actual rei, al costat dels seus successors, saludant des del balcó.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut