El debat de pressupostos s'ha endarrerit un mes.
El debat de pressupostos s'ha endarrerit un mes.
Barcelona

El Consell de Garanties Estatutàries tomba esmenes sobre estructures d'estat presentades per CiU i ERC

L'òrgan consultiu veu contràries a la Constitució i no troba empara en l'Estatut en les esmenes que CiU i ERC volien incloure a la Llei d'Acompanyament dels pressupostos sobre estructures d'estat

Actualitzat

El Consell de Garanties Estatutàries considera inconstitucionals les esmenes sobre estructures d'estat que CIU i ERC volen incloure a la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos. El dictamen, que va reclamar el PP català, no té caràcter vinculant.

El dictamen tomba així les esmenes sobre la llei tributària de catalunya, la llei de patrimoni, la protecció d'infraestructures crítiques, la llei de seguretat nuclear, i l'Autoritat Catalana de la Competència. Aquest dijous al matí, aquest òrgan consultiu havia avalat la llei de pressupostos, i només havia declarat contrari a l'Estatut un sol article.

En concret, el consell considera que no es pot obligar organismes com el síndic de greuges, la Sindicatura de Comptes i l'Oficina Antifrau a presentar la seva informació financera a la Generalitat. En canvi, el dictamen, que va demanar el PPC i que retarda un mes l'aprovació dels números, avala que s'incloguin com a ingressos els deutes pendents de l'estat. Ara bé, si aquests recursos no arriben, caldrà buscar "altres vies per incrementar els ingressos o contenir despesa". 

Anar al contingut