Barcelona

El Consell d'Administració de la CCRTV aprova els criteris de cobertura de la campanya del referèndum que no seguiran el sistema de "blocs"

El Consell d'Administració de la CCRTV, celebrat avui, ha aprovat els criteris fonamentals de la cobertura de la campanya prèvia al referèndum sobre l'Estatut, amb l'objectiu prioritari de divulgar-ne els continguts bàsics i les seves repercussions en la vida política i social del país. Els nous criteris deixen enrere els "blocs electorals" ja que en la informació diària, el temps i l'ordre dels partits seran variables i estarà en funció de l'interès de la notícia. Onze vots a favor i dos vots en contra ha estat el resultat d'una votació que emmarca el referèndum sobre l'Estatut com a prioritat informativa tant de Televisió de Catalunya com de Catalunya Ràdio.

Actualitzat

TVC i Catalunya Ràdio oferiran una cobertura àmplia, en horaris de màxima audiència i amb una concepció ben diferent dels antics mecanismes d'assignació de temps i d'ordre coneguts com a "blocs electorals". El document aprovat fa compatibles els criteris professionals amb el deure d'oferir una informació objectiva i plural. La durada total diària dels espais referits a l'Estatut, així com el temps i l'ordre destinat a cada partit o coalició, serà variable i estarà en funció de l'interès informatiu. Pel que fa al temps total de campanya, es prendrà com a referència el resultat electoral de les últimes eleccions autonòmiques i generals, i s'hi introduirà un coeficient corrector per tal de donar més presència als partits més petits i menys als majoritaris.

Anar al contingut