La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha presentat l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu a Tremp. Imatge de la p…
La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha presentat l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu a Tremp. Imatge de la presentació i primera fila dels assistents del 24 de març del 2017. (horitzontal)

El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida

ACN Tremp.-El Consell Comarcal del Pallars Jussà és l'encarregat de promoure el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida, amb l'agrupació de la resta de consells comarcals de l'Alt Pirineu i el Conselh Generau. La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha estat l'encarregada de presentar aquest nou espai i ha dit que ''afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa''. En total, aquest Ateneu té el repte de crear 10 noves cooperatives d'economia social a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. L'Ateneu no comptarà amb un lloc físic i sí amb un tècnic que es desplaçarà pels diferents punts del territori per donar suport a persones o entitats que formin part d'aquesta xarxa. L'Alt Pirineu i Aran compta actualment amb 36 cooperatives. El Departament de Treball, ha destinat 215.000 euros a aquest projecte.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha destacat que l'únic ateneu liderat per un Consell Comacal és el de l'Alt Pirineu i ha afegit que l'important és que els beneficiaris en siguin les empreses i el territori.La consellera Bassa ha destacat que aquest nou espai ''afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa, a més d'enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori''. Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d'empreses i entitats properes al tancament.En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha recordat que ''històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania'' i s'ha mostrat convençuda que el nou servei ''esdevindrà un espai de referència a l'Alt Pirineu i Aran i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada''. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.

Anar al contingut