Llista de preus de la cafeteria del Congrés dels Diputats.
Llista de preus de la cafeteria del Congrés dels Diputats.
Madrid

El Congrés retira la subvenció als gintònics i altres begudes d'alta graduació

Posada ha anunciat la decisió que s'ha aprovat per unanimitat a la Mesa del Congrés després de la polèmica generada els últims dies per les tarifes econòmiques que tenien fins a 75 begudes alcohòliques.

RedaccióActualitzat
Els diputats s'han quedat sense gintònics a 3,45 euros. La Mesa del Congrés ha aprovat aquest dimarts per unanimitat, a proposta del president de la cambra, Jesús Posada, excloure de la llista de preus subvencionats de la cafeteria de les seves instal·lacions les begudes alcohòliques d'alta graduació, després de la polèmica generada els últims dies per les tarifes econòmiques que tenien fins a 75 begudes.

Posada ha anunciat la decisió després de la reunió de la Mesa del Congrés i de la Junta de Portaveus, i ha aprofitat per recordar als mitjans de comunicació que les cafeteries de la cambra no només les usen diputats, sinó també funcionaris, treballadors, periodistes i visites. Amb tot, ha indicat que s'ha decidit retirar les begudes alcohòliques de més graduació de la llista de preus taxats considerant les nombroses peticions.


La setmana passada, partits com IU i ERC van presentar un escrit a la Mesa del Congrés perquè reconsiderés els preus de les begudes alcohòliques que se servien a les cafeteries de la cambra en entendre que "no és justificable" que se subvencionin els destil·lats.

Aquestes forces polítiques van argumentar que no s'hauria de subvencionar l'alcohol en el nou contracte de restauració, que s'havia obert a concurs públic feia dues setmanes incloent-hi com a novetat un recull amb la llista de preus màxims i els productes que s'havien de tenir.


Segons el nou contracte, que entrarà en vigor a finals d'any i que estableix que els preus no es podran apujar fins al 2015, un cafè costarà 0,85 euros i un menú del dia (dos plats i postres), 9 euros. El mateix plec establia un preu de 3,45 euros per un gintònic, 1,55 euros per un brandi, 5 euros per un cubalibre o 2,65 per un Dry Martini.

La polèmica sorgida després de la publicació al BOE del plec de condicions per al nou contracte ha provocat que la cafeteria del Congrés suprimeixi les subvencions a les begudes alcohòliques de més graduació. Però, segons fonts de la cafeteria consultades per EFE, actualment un gintònic costa 3,15 euros, segons el contracte del 2010, encara en vigor després que es va prorrogar un any.
Anar al contingut