Madrid

El Congrés reprova el ministre de Justícia, el fiscal general i el fiscal anticorrupció

Tots els grups de l'arc parlamentari, excepte el PP, voten a favor de la proposta del PSOE per reprovar Rafael Catalá, José Manuel Maza i Manuel Moix

Actualitzat

El Congrés dels Diputats ha reprovat aquest dimarts a la tarda el ministre de Justícia, Rafael Catalá; el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza; i el fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix. Tots els grups de l'arc parlamentari, excepte el PP, han votat a favor de la proposta del PSOE.

Davant de la presència de Catalá, que ha assistit al debat des del seu escó, la cambra ha avalat la moció de reprovació pel cas Lezo i els nomenaments "a dit" de Maza i Moix. El text aprovat acusa Catalá de "posar el Ministeri de Justícia al capdavant d'una estratègia de defensa dels corruptes del PP".

Aquesta iniciativa no és vinculant per a l'executiu. De fet, Catalá és el segon ministre reprovat en aquesta legislatura, després que el mes d'octubre ho fos l'anterior titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz. Malgrat la reprovació, Fernández Díaz no va dimitir ni va ser destituït.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut