Rosa Díez i Eduardo Madina conversen durant el ple. (Foto: EFE)
Rosa Díez i Eduardo Madina conversen durant el ple. (Foto: EFE)
Madrid

El Congrés rebutja la Declaració de Sobirania amb els vots de PP, PSOE i UPyD

El PSOE, que fins l'últim moment no descartava abstenir-se en la votació, finalment ha votat al costat del PP i UPyD, després que s'ha acceptat una esmena seva al text.

RedaccióActualitzat

El ple del Congrés de Diputats ha aprovat per àmplia majoria la moció que rebutja la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya i insta el govern espanyol a continuar fent servir els instruments de la Constitució per garantir el compliment de la legalitat.

La proposta, feta per la formació liderada per Rosa Díez, Unió, Progrés i Democràcia, l'han votat conjuntament el PP i el PSOE, amb un total de 316 vots a favor. En contra hi han votat els partits nacionalistes i Esquerra Unida. El diputat socialista Alfonso Guerra s'ha abstingut, sembla que per error.

El PSOE, que fins a l'últim moment no descartava abstenir-se en la votació, finalment ha votat al costat del PP i UPyD, després que s'ha acceptat una esmena seva al text.

En el debat previ que ja hi va haver ahir, Rosa Díez va insistir en l'argumentari que, segons la Constitució, la sobirania recau en el poble espanyol. Els partits sobiranistes catalans a la cambra baixa la van acusar de fer servir Catalunya per guanyar vots.

Anar al contingut