Desenes de persones ultimen els detalls del Congrés Mundial de Mòbils.
Desenes de persones ultimen els detalls del Congrés Mundial de Mòbils.
Barcelona

El Congrés Mundial de Mòbils tindrà un impacte econòmic per a la ciutat de Barcelona de 275 milions

El Congrés Mundial de Mòbils (MWC, en la seva sigla en anglès) preveu atreure més de 60.000 congressistes cap a Barcelona la setmana vinent i tenir en la ciutat un impacte econòmic de 275 milions d'euros durant els quatre dies que durarà. A més, el MWC crearà 6.500 llocs de treball directes. Durant el congrés, els hotels de la ciutat tindran plena ocupació i els apartaments de lloguer per dies també han registrat més reserves que l'any passat.

RedaccióActualitzat
En l'edició d'aquest any del Congrés Mundial de Mòbils es preveu aconseguir un nou rècord d'assistents i superar els 60.000 que van visitar Barcelona el 2011. El congrés té un impacte econòmic per a la ciutat de Barcelona de 275 milions d'euros i generarà 6.500 llocs de treball directes al llarg dels quatre dies que dura el certamen, dels quals més de mil corresponent a cuiners i cambrers.

Entre els assistents que acudiran al MWC entre el 27 de febrer i l'1 de març, el 95% són internacionals i un 30% són alts directius d'empreses del sector. Els assistents al congrés s'estaran a Barcelona una mitjana de 4,5 dies i el preu mitjà per persona i nit que hi pagaran serà de 66 euros.

Pel que fa al nombre d'expositors, puja a 1.400, una xifra similar a la de l'any passat, tot i que la superfície augmentarà en uns 10.000 metres quadrats, fins a arribar als 70.000.

Aquesta serà l'última edició del Congrés Mundial de Mòbils que se celebra a la Fira de Montjuïc, ja que l'any vinent es traslladarà al recinte firal de la Gran Via, a causa del creixement del saló.

Plena ocupació als hotels

Durant els quatre dies de MWC, els congressistes ompliran els hotels i apartaments de la ciutat. El Gremi d'Hotels de la ciutat ha reservat 22.000 habitacions a preus pactats amb l'agència oficial del congrés, el màxim en els sis anys que fa que aquest esdeveniment se celebra a Barcelona. El gremi preveu la plena ocupació dels hotels durant els tres primers dies del congrés i del 80% per dijous, últim dia del MWC, i divendres.

Als apartaments, amb preus mitjans de 66 euros per persona i nit, s'hi espera una ocupació del 92% durant el congrés, tot i que s'estan rebent moltes reserves a última hora, com a alternativa al ple dels hotels. Per al sector dels apartaments de lloguer, habitualment ocupats per turisme familiar, el congrés és una molt bona oportunitat de negoci en plena temporada baixa.

El vicepresident de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Franck Granados, ha explicat que les reserves han arribat tard, però les dades d'ocupació són un 10% superiors a les de fa dos anys. Els clients que contracten apartaments turístics durant el congrés són majoritàriament del Regne Unit, França, els Estats Units, Àsia i els països nòrdics.

Altres sectors com el lloguer de cotxes amb xòfer també esperen un creixement important de l'activitat durant els dies que duri el congrés. La convocatòria de vaga dels treballadors de TMB encara ha fet créixer més les reserves.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut