El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (ACN)
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (ACN)
Madrid

El Congrés investigarà Fernández Díaz per l'operació Catalunya

El ple del Congrés aprovarà la creació d'una comissió d'investigació sobre les converses mantingudes pel ministre amb el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats aprovarà en el ple de dimarts 27 de setembre la creació d'una comissió d'investigació a Jorge Fernández Díaz pel que es coneix com a operació Catalunya. La iniciativa tirarà endavant perquè tots els grups, tret del PP, han anunciat que hi donaran suport.

El "Fernández Díaz gate", com s'anomena l'escàndol sorgit per la filtració d'una conversa entre el ministre i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, on conspiraven per fabricar proves contra els dirigents sobiranistes, comportarà la creació de la comissió que funcionarà només en el cas que no es repeteixin les eleccions, malgrat que el PSOE, ERC i PDC ja han expressat la voluntat de tornar a demanar-ne l'obertura en el cas que calgui fer uns nous comicis.

El PSOE ha advertit que, si Fernández Díaz no comparegués davant la comissió, podria ser imputat per un delicte de desobediència i inhabilitat per a càrrec públic, perquè les compareixences en comissió són obligatòries per als funcionaris de l'Estat.

El PDC al Senat demana el cessament del ministre

Per la seva part, el Partit Demòcrata Català (PDC) aquest dimecres ha registrat al Senat una moció on reclama la reprovació del ministre de l'Interior en funcions "per les seves accions i actituds antidemocràtiques i faltes d'ètica política en contra dels que pensen diferent del ministre".

La moció també demana al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, el cessament "immediat" de Fernández Díaz.

Anar al contingut