Madrid

El Congrés dóna llum verda a la proposició de llei per lluita contra el jihadisme amb l'abstenció de CiU

PP i PSOE tiren endavant la llei sense aconseguir sumar el suport de cap més grup

Actualitzat

El ple del Congrés ha aprovat la proposició de llei conjunta PP-PSOE sobre mesures de lluita contra el terrorisme jihadista sense el suport de CiU. Tal com es preveia, hi han votat a favor a més a més de PP i PSOE, el Fòrum d'Astúries, Coalició Canària i UPN. CiU, però, s'ha abstingut, com UPyD, i hi han votat en contra Esquerra Plural, el PNB, ERC, Amaiur i el BNG.

El líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ja havia avançat, aquest mateix matí en una entrevista a TVE, que la federació nacionalista no donaria suport a la proposta de llei si es votaven tots els seus punts conjuntament, al·legant que el seu grup té dubtes en alguns aspectes, com la presó permanent revisable. Entre els punts crítics, també hi ha que es consideri delicte de terrorisme la subversió de l'ordre constitucional, una qüestió molt sensible per a la federació arran de les querelles pel 9-N. 

Duran ha assegurat que 12 dels 18 punts del text són "positius i imprescindibles" però, en canvi, ha manifestat dubtes sobre els restants.

"Això no ens permetrà votar globalment el conjunt de la llei", ha avisat poc abans que es materialitzés l'abstenció el líder democratacristià.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut