Un home pensarós a la Zona Zero de Nova York. (Foto: Reuters)
Un home pensarós a la Zona Zero de Nova York. (Foto: Reuters)
Nova York

El Congrés dels EUA aprova indemnitzar els "herois" de l'11-S

Nou anys després dels atemptats de l'11-S a Nova York, el personal i els voluntaris que van emmalaltir arran de les tasques d'assistència i neteja a la Zona Zero rebran una indemnització. En l'última sessió de la legislatura, el Congrés dels Estats Units ha aprovat una partida milionària que ha provocat una polèmica política.

Actualitzat
Després de rebutjar-ho al juliol, la Cambra de Representants ha aprovat aquesta matinada per 268 vots a favor i 160 en contra un projecte de llei que proposa dotar amb 7.400 milions de dòlars el fons d'assistència sanitària gratuïta per als aproximadament 70.000 policies, bombers i personal d'emergència que van assistir les víctimes dels atemptats terroristes de l'11-S d'ara fa nou anys. Personal que va inhalar toxines que els han provocat discapacitats severes i, en alguns casos, la mort.

El debat ha pujat molt de to quan un grup de congressistes republicans ha mirat de torpedinar el projecte al·legant que representa una nova càrrega econòmica per a un govern federal greument endeutat.

Un debat apassionat en què s'ha apel·lat a rescabalar els "herois" de l'11-S i que ha culminat la feina del 111è congrés nord-americà abans de les eleccions legislatives del 2 de novembre.
Anar al contingut