Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

El Congrés dels Diputats aprova la llei de suport als emprenedors amb els vots del PP i CiU

El Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament la llei de suport als emprenedors, amb els vots del PP i CiU. L'objectiu de la nova normativa és potenciar aquesta activitat amb mesures que facilitin l'accés al finançament o que es permeti a les petites empreses que no paguin l'IVA fins que hagin cobrat la factura.

RedaccióActualitzat
La llei de suport als emprenedors ha passat aquest dijous l'últim tràmit parlamentari amb l'aprovació al Congrés dels Diputats. L'objectiu és impulsar aquesta activitat amb mesures com l'anomenat IVA de caixa, que permetrà a les petites empreses no pagar l'IVA fins que hagin cobrat la factura. La llei entrarà en vigor un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, des d'una tramitació parlamentària que s'ha allargat durant més de dos mesos.

La normativa inclou una tarifa plana per als nous autònoms, de manera que en el primer mig any d'activitat pagaran una cotització de 50 euros mensuals. El text, que ha rebut els vots del PP i CiU, atorga més facilitats per als emprenedors a l'hora de buscar fonts de finançament. També facilita l'accés a permisos de residència per inversors i emprenedors estrangers. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, considera que s'ha fet un pas més per superar la crisi: "Espanya té un nou procediment per promoure la cultura emprenedora i per agilitar i reduir els costos d'iniciació de l'activitat empresarial."

Esquerra Republicana i Iniciativa han lamentat que la llei exclogui l'impuls de l'anomenada economia social, i els socialistes han criticat que la creació d'un nou índex hipotecari que recull la norma incrementarà desmesuradament el preu que paguen moltes famílies per la seva hipoteca.

El Consell de Ministres va aprovar el projecte de llei ja fa 4 mesos. La normativa podria beneficiar 1.300.000 autònoms i més d'un milió de petites i mitjanes empreses.
Anar al contingut