Madrid

El Congrés convalida la reforma laboral amb els vots de PP, CiU i UPN i Fòrum Astúries

Llum verda a la convalidació del decret llei de la reforma laboral. El ple del Congrés ha aprovat amb els vots del PP, CiU, UPN i Foro Asturias la convalidació de la norma. En la seva intervenció, la ministra de Treball, Fàtima Báñez, havia demanat el suport dels grups per responsabilitat, en un moment excepcional de davallada de l'ocupació. La reforma, ha afegit, s'ha fet amb diàleg social.

RedaccióActualitzat
El ple del Congrés ha convalidat aquest dijous el decret llei de la reforma laboral per 197 vots a favor i 142 en contra gràcies als vots favorables del PP, CiU, UPN i Fòrum Astúries. La resta de grups han rebutjat la convalidació en una sessió en què només un diputat s'ha abstingut.

En la seva intervenció, la ministra de Treball, Fátima Báñez, ha demanat als grups parlamentaris que donessin suport a la convalidació del decret llei de la reforma laboral o que presentin esmenes que puguin millorar-la en el tràmit parlamentari. Báñez ho ha justificat en el "moment d'excepcionalitat" que es viu i ha apel·lat al que considera una posició responsable de les formacions polítiques. Báñez ha descrit com a "completa i equilibrada" la reforma impulsada i ha afegit que considera que s'ha fet amb "diàleg".

Entre d'altres, la reforma laboral garanteix una flexibilitat més gran a l'hora de fixar salaris i jornades, i facilita que els empresaris se'n puguin despenjar per negociar noves condicions quan hi hagi dificultats. La reforma també facilita les autoritzacions d'ERO i redueix les indemnitzacions per acomiadament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut