Barcelona

El congrés BDigital s'obre a Barcelona amb experts en l'aplicació de les tecnologies a les ciutats i a la salut

L'aplicació de les tecnologies digitals per crear ciutats intel·ligents és l'eix principal del congrés BDigital, que dilluns enceta la seva tretzena edició a Barcelona.

Actualitzat
Més de 70 experts nacionals i internacionals mostraran les últimes tendències en tecnologies intel·ligents aplicades a les ciutats, a la salut i a les xarxes socials.

Les maneres com les ciutats adopten les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida ocuparan les dues primeres jornades, amb l'exposició de diversos casos reals, des d'Amsterdam fins a Barcelona, que l'any passat ja va ser posada com a referent en aquest mateix encontre.

El debat sobre com les ciutats aprofiten la digitalització s'ha centrat en bona mesura al voltant de l'obertura de dades, però ha anat més enllà. Al congrés BDigital es tracta de comptar amb projectes que aportin beneficis socials i econòmics. Per això hi haurà també les empreses que impulsen el desenvolupament d'aquestes tecnologies amb la mirada posada en les ciutats.

La tercera jornada avaluarà la telemedicina predictiva i s'analitzaran les innovacions tecnològiques en salut i els models de negoci que ho poden sostenir.

L'última sessió es fixarà en la participació de l'entorn empresarial en les xarxes socials.

L'any passat, l'encontre va mostrar de quina manera el sector de les TIC resistia la crisi i generava ocupació. Els debats d'aquest any volen marcar les pistes per assegurar les oportunitats que suscita la digitalització.

A més, en la sessió institucional que té lloc dimarts es farà l'entrega dels premis a la Innovació Digital.

Barcelona Digital és un centre tecnològic que té com a missió contribuir al creixement de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya i que s'especialitza en salut, seguretat, mobilitat i energia, alimentació i medi ambient.

Anar al contingut