Madrid

Puigdemont adverteix que el suplicatori d'Homs posa més obstacles al diàleg

El Congrés aprovarà aquest dimarts el suplicatori perquè el portaveu del PDECat a la cambra baixa sigui jutjat pel 9-N

RedaccióActualitzat

Acte de suport a Francesc Homs a Madrid, hores abans que el Congrés dels Diputats aprovi el suplicatori que permetrà jutjar-lo pel procés participatiu del 9 de novembre de 2014, quan era conseller de la Presidència. En una sala d'hotel plena a vessar, representants de tots els partits amb representació a la cambra baixa excepte PP, PSOE i Ciutadans han participat en el gest de suport al portaveu del Partit Demòcrata al Congrés. Entre els participants hi havia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'expresident Artur Mas i el vicepresident, Oriol Junqueras.

Puigdemont ha advertit que el suplicatori contra Homs "omple de més pedres la maleta del diàleg" amb el govern espanyol i ha considerat que va "en direcció contrària" a allò que és "necessari". Pel president de la Generalitat, aquest fet comparteix en "mera retòrica i mera gesticulació" el diàleg que pregona el govern espanyol. A més, ha assenyalat que amb decisions com les d'aquest dimarts "el vot dels ciutadans serà violentat i invalidat"

"Avui, PP, PSOE, PSC i Ciutadans passaran per damunt de la voluntat dels votants"

Per la seva banda, l'expresident Artur Mas ha qualificat el suplicatori i el judici a Homs com "un sense sentit i una desraó"

"Són una vergonya per tota Espanya. Una vergonya que molts espanyols no mereixen. I és que a Francesc Homs se'l jutja per defensar l'essència de la democràcia"

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha contraposat l'actuació de la justícia davant l'independentisme amb el tracte que reben representants de l'unionisme. En aquest sentit, ha criticat que hi hagi un suplicatori a Homs mentre l'exministre Jorge Fernández Díaz presideix una comissió parlamentària:

"Reiterem el nostre compromís amb la democràcia, les urnes, el vot dels ciutadans i el referèndum"

A l'acte hi han intervingut representants del PDEcat, ERC, Bildu, Compromís, el PNB i Podem i les seves confluències. També hi ha assistit el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, el diputat i cantautor Lluís Llach, així com el portaveu del PDECAT al Senat, Josep Lluís Cleries.

Comitiva catalana a Madrid

La comitiva catalana de suport d'Homs ha arribat a Madrid puntualment amb AVE i ha dinat a prop del Congrés, al mateix lloc on van dinar Iglesias i el president Puigdemont. 

 

 

El ple del Congrés dels Diputats aprovarà aquest dimarts a la tarda el suplicatori contra el portaveu del PDECat a la cambra baixa perquè sigui jutjat pel Tribunal Suprem per la consulta del 9-N . El Suprem vol investigar Homs pels delictes de desobediència i prevaricació, arran de la consulta independentista del 9 de novembre del 2014, com en el cas d'Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, que també seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En declaracions al programa "Més 324", Homs ha criticat la politització de l'alta magistratura:

"Jo, si no estigués aforat, aniria a un jutjat de primera instància. Aleshores potser me'n sortiria, perquè em trobaria un fiscal i un jutge que no serien dels de l'alta magistratura, sinó que hi serien només perquè s'han tret una plaça per una oposició. Jo crec que aquí me'n sortiria. Ho dic a més perquè jo sóc advocat. Si jo aplico dret, això no surt per enlloc, tal com van dir els fiscals (...) Aquest debat demà s'ha de tenir.  A més el volen a porta tancada, perquè això passi desapercebut."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut