Madrid

El Congrés aprova recuperar la figura del recurs previ d'inconstitucionalitat

Aquesta figura jurídica, derogada el 1985, permet paralitzar l'entrada en vigor d'una reforma estatutària una vegada aprovada pel Congrés dels Diputats fins que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs. Ara, els dos principals partits espanyols han estat d'acord que cal impedir que la retallada dels estatuts d'autonomia es produeixi un cop ja s'hagin aprovat en un referèndum, com va passar amb el de Catalunya.

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat recuperar la figura del recurs previ d'inconstitucionalitat, a proposta del PP i el PSOE. Aquesta figura jurídica, derogada el 1985, permet paralitzar l'entrada en vigor d'una reforma estatutària una vegada aprovada pel Congrés dels Diputats fins que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs.

Ara, els dos principals partits espanyols han estat d'acord que cal impedir que la retallada dels estatuts d'autonomia es produeixi un cop ja s'hagin aprovat en un referèndum, com va passar amb el de Catalunya. El PP i el PSOE han argumentat que la retallada de l'Estatut va esperonar el sobiranisme i que n'han pres nota. Tot i això, s'han culpat mútuament de la mala gestió en aquesta qüestió.

Per la seva banda, CiU, Esquerra Republicana i l'Esquerra Plural han reclamat que el que s'ha de tenir en compte és la voluntat popular, i han defensat el dret a decidir.

A banda dels vots del PP i el PSOE, la iniciativa del recurs previ d'inconstitucionalitat ha tingut també el suport d'Unió, Progrés i Democràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut