Barcelona

El conflicte dels busos de barri convertits en busos turístics

Cada cop hi ha més grups de turistes asiàtics que volen conèixer Gaudí, i molts ho han començat a fer amb visites guiades en transport públic, en metro o autobús

RedaccióActualitzat

Cada cop hi ha més grups de turistes asiàtics que volen conèixer Gaudí, i molts ho han començat a fer amb visites guiades en transport públic, en metro o autobús.

Algunes línies d'autobusos ja estan molt massificades pels turistes, tot i l'alta freqüència de pas, i aquests grups encara agreugen més el problema.

Una de les línies que pateix més aquesta pressió és la de l'autobús 24, que puja al Park Güell, i que és dels que transporten més viatgers.

Cada dia hi ha desenes de grups turístics, la majoria coreans, que visiten l'obra de Gaudí en transport públic. Molts són grups petits, d'entre cinc i deu persones, però d'altres són més grans. A l'estiu, quan hi ha més clients, les agències lloguen autocars, però a l'hivern viatgen en transport públic, i això origina conflictes entre els passatgers.

Els veïns denuncien que els autobusos sempre van plens i que la gent gran té dificultats per seure. Els guies són conscients d'aquesta problemàtica, però reconeixien que, per ells, és molt pràctic utilitzar el transport públic.

L'agència turística de la Bonna continua fent servir el transport públic a l'estiu, tot i que diu que si són trenta persones es divideixen en dos autobusos. Els conductors només poden denegar l'accés a l'autobús quan ja està ple, perquè el reglament de TMB no permet discriminar els passatgers.

L'Ajuntament de Barcelona diu que ja té detectada aquesta nova pràctica dels grups turístics. És un punt que volen abordar dins del pla de mobilitat turística que estan estudiant, tot i que no saben si s'hi podrà fer alguna cosa.

Fer turisme guiat en transport públic ja fa temps que es fa en altres ciutats del món, i és un fenomen en augment a la ciutat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut