Logronyo

El conductor que va matar un ciclista i reclamava 20.000 euros als pares de la víctima retira la demanda

La vista oral per la demanda presentada per un home que va atropellar un ciclista amb el seu cotxe i el va matar ha durat ben poc. El demandant, que reclamava a la família de la víctima els diners que costa reparar el seu cotxe, ha decidit fer-se enrere i renunciar a reclamar els diners, de manera que el judici s'ha donat per conclòs just després de començar. Centenars de persones han anat al jutjat d'Haro, a la Rioja, a mostrar el seu suport als pares de la víctima. El cas havia aixecat força controvèrsia i la fiscalia havia decidit reobrir el cas després de detectar que el conductor podria haver incorregut en un delicte.

Actualitzat

Judici amb una gran expectació i centenars de persones presents a la sala a la població d'Haro. La vista oral per la demanda de l'autor d'un atropellament mortal contra els pares de la víctima havia començat al jutjat d'Haro amb aplaudiments de suport als familiars del noi mort, però ha estat una vista ràpida, ja que només començar el demandant ha comunicat la seva decisió de renunciar a cobrar la reparació dels danys que té el seu vehicle com a conseqüència de l'accident.

Els fets es remunten al 26 d'agost del 2004. Enaitz Iriondo tornava al càmping en bicicleta després d'haver sopat amb els amics. Quan va sortir de la carretera secundària per la qual circulava un Audi A8 que anava "a tota velocitat, el va envestir i matar", segons explica la mare de la víctima.

L'informe tècnic indica que el conductor circulava a 173,9 quilòmetres per hora, quan la velocitat màxima permesa era de 90. "La frenada va ser tant forta que les petjades de les rodes del cotxe van estar allà gairebé un any", explica la mare, que es queixa que l'atestat de l'accident no va donar cap importància a la velocitat a què anava el vehicle. El conductor es va sotmetre a un control d'alcoholèmia, però una hora i mitja després de l'accident. El resultat va ser una taxa de "0,15 mil·ligrams per litre d'aire aspirat".

El conductor de l'Audi A8 havia presentat una demanda contra els pares del ciclista. Pretenia que paguessin els 14.000 euros que costa la reparació del cotxe, i 6.000 euros més com a compensació pel temps que n'ha hagut de fer servir un altre. És a dir, en total, 20.000 euros. A Tomás Delgado Bartolomé, de 43 anys i veí de Santo Domingo de la Calzada, el cas se li havia girat en contra perquè la fiscalia havia sol·licitat la reobertura del cas.

El ministeri fiscal va obrir "diligències informatives" per esbrinar "si hi ha la possibilitat d'actuar contra el conductor" perquè considera que "hi va haver coses que no es van tenir en compte".

Anar al contingut