Vic

L'advocat del conductor que va envestir creus grogues a Vic nega motius polítics

L'Ajuntament de Vic es personarà com a acusació particular per un delicte d'odi, mentre la Policia Local imputa al conductor un delicte de conducció temerària i danys

RedaccióActualitzat

El conductor que aquest diumenge al migdia va envestir les 2.500 creus grogues instal·lades a la plaça Major, s'ha negat a declarar davant la policia local.

El seu advocat, Víctor Martorell, ha negat cap motivació política en els fets i ha justificat que el seu client va patir angoixa:

"Va actuar no per motius ideològics, sinó per un trastorn i una situació en què ell no sap què li va passar. Va veure unes coses grogues i va envestir això."

La policia local de Vic ha identificat l'home a primera hora del matí i l'ha citat a declarar. El conductor és un veí de Vic de 51 anys en tractament psicològic.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha afegit que es tracta d'un fet aïllat i que respon més a una bretolada que a motivacions polítiques:

"És un acte aïllat, espontani, d'una persona amb intencions no vinculades a cap partit polític, més lligat a la intenció de fer una bretolada."

Amb tot, l'Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular per un delicte d'odi, a més dels de conducció temerària i danys, que són els que la policia imputa al conductor.
 


Els fets van passar cap a les dues, quan el cotxe va envair, a tota velocitat, l'espai tancat als vehicles privats i va envestir les creus que va trobar en el seu recorregut posant en perill algunes de les persones que hi havia a la plaça. Els testimonis van facilitar la matrícula del cotxe, que va fugir ràpidament.

 

 

L'alcaldessa de Vic va fer públic un tuit en què ho qualificava d'atemptat contra la llibertat d'expressió i d'incident deplorable perquè el conductor havia posat en perill les persones que eren a la plaça.

 

Pel president de la Generalitat, Quim Torra, és un "fet gravíssim" i demana "tolerància zero contra els violents". Torra ha promès que es prendran "totes les mesures necessàries contra l'agressor":


Un grup de voluntaris va plantar 2.500 creus grogues a la plaça Major de Vic que havien de servir per recaptar fons per als independentistes presos i exiliats.

Prèviament van preparar una quadrícula amb fils per assegurar que les creus quedessin alineades.

Tal com estava previst, la plaça ja està buida de creus. S'han retirat al cap de 24 hores.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut