Logronyo

El conductor que reclamava 20.000 euros als pares del ciclista que va matar, condemnat a pagar el judici

L'home que va atropellar mortalment un ciclista, el 2004, i que en va demandar els pares perquè li paguessin el cost de la reparació del vehicle, uns 20.000 euros, haurà de pagar les despeses del judici. A la vista oral d'aquest dimecres, l'home finalment va retirar la demanda. El jutge ha fet pública la sentència i el condemna a pagar el judici, perquè si una de els parts es fa enrere, ha d'assumir el cost del procés.

Actualitzat

El conductor, Tomás Delgado Bartolomé, de 43 anys i veí de Santo Domingo de la Calzada, va atropellar mortalment Enaitz Iriondo, quan circulava en bicicleta després d'un sopar amb amics, l'agost del 2004. El conductor va demandar els pares del noi i exigia que li paguessin els 20.000 euros que li havia costat reparar el seu audi A8 després de la topada.

Finalment, però, Tomas Delgado Bartolomé es va fer enrere i va renunciar als diners, de manera que el judici es va donar per acabat just després de començar. El jutge, però, ha condemnat el conductor a pagar les despeses de la vista oral d'aquest dimecres al jutjat d'Aro, a la Rioja.

La fiscalia ha reobert el cas i està investigant si el conductor podria haver comès un delicte. Segons un informe tècnic, el conductor circulava a 173,9 quilòmetres per hora, quan la velocitat màxima permesa era de 90. A més, va donar un resultat de "0,15 mil·ligrams per litre d'aire aspirat" en una prova d'alcoholèmia que se li va fer una hora i mitja després de l'accident.


Anar al contingut