El tren Alvia després de descarrilar.
El conductor del tren es queda sol com a imputat. (Foto: Reuters)
La Corunya

El conductor del tren Alvia, únic imputat de l'accident després que retirin els càrrecs de l'excúpula d'Adif

Per segona vegada, l'Audiència de la Corunya retira els càrrecs contra l'excúpula d'Adif pel descarrilament del tren a Santiago de Compostel·la

RedaccióActualitzat

El conductor del tren Alvia que va descarrilar a Santiago de Compostel·la torna a ser l'únic imputat. L'Audiència de la Corunya ha deixat sense efecte, per segona vegada, la imputació del jutge a una dotzena d'exalts càrrecs d'Adif perquè considera que la falta d'un sistema de control de la velocitat dels trens no constitueix cap delicte. Per tant, el maquinista, Francisco José Garzón Amo, es queda sol com a únic imputat per homicidi imprudent. L'accident va provocar la mort de 79 viatgers.

El lletrat Manuel Prieto, que defensa el maquinista, ha qualificat d'"humiliant" que Francisco José Garzón torni a ser l'únic imputat per l'accident. El mateix pensen els familiars de les víctimes, que tampoc entenen com s'ha exonerat Adif. El portaveu de la plataforma de víctimes, Jesús Domínguez, ha dit que estava "indignat". Diu que tant el govern com l'Estat s'estan rient d'ells, una sensació que el porta a pensar que part de la justícia està "molt polititzada". Domínguez afirma: "Això és una vergonya. Estem desesperats i indignats. En lloc de castigar sembla que es premia tots els que han tingut alguna mena de responsabilitat en aquest cas."

Anar al contingut