Santiago de Compostel·la

El conductor del comboi accidentat s'ha negat a declarar

Francisco José Garzón Amo, el maquinista del tren Alvia que va descarrilar dimecres a Santiago en un accident en què van morir almenys 78 persones s'ha negat a declarar davant de la policia, acollint-se al seu dret a no fer-ho. El maquinista hauria reconegut just després de l'accident que anava a 190 km/h enlloc dels 80 km/h que es requerien en aquell tram.

RedaccióActualitzat
El maquinista del tren que va descarrilar dimecres, Francisco José Garzón, està detingut des de les vuit del vespre de dijous i la policia creu que hi ha indicis per poder acusar-lo d'imprudència en relació a les nombroses morts de l'accident ferroviari de Santiago, segons ha explicat en roda de premsa el cap superior de la Policia de Galícia.

De fet, en les converses entre el maquinista i la sala, que ja han estat transcrites i incorporades a la investigació de les causes del sinistre, el conductor reconeix que anava a una velocitat de 190 quilòmetres per hora en una zona que està limitada a 80.

La policia ha anat a veure'l aquest divendres a la tarda per prendre-li declaració però, Francisco José Garzón Amo, acompanyat del seu advocat, s'ha acollit al seu dret de no declarar. El maquinista encara és en un centre hospitalari de Santiago de Compostel·la on va ser ingressat després de patir ferides lleus com a conseqüència de l'accident. 

Renfe diu que el maquinista havia passat 60 cops per aquest tram i ADIF que hauria d'haver frenat 4 quilòmetres abans de la corba, per on aquest divendres ja tornen a circular trens.

Pel que fa a la caixa negra, el cap superior de la Policia de Galícia ha explicat que està sota custòdia de la Policia Judicial, que té "unes condicions tècniques singulars" per a la seva obertura i que "no es farà res amb ella" fins que hi hagi un acord amb l'autoritat judicial, que "per ara està ocupada amb d'altres tasques".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut