El concurs Sona9 2018 inicia el període d'inscripcions

Avui, 1 de març, el concurs de grups musicals emergents en català obre la convocatòria d'inscripcions, que s'allargarà fins al 15 d'abril. Tallers de creació i de producció, un canal Sona9 a YouTube i distribució digital de cançons són les principals novetats de l'edició d'enguany. El Sona9 està impulsat per Enderrock, iCat i TV3, amb el patrocini d'Estrella Damm.
El concurs Sona9 2018 inicia el període d'inscripcions
FINS EL 15 d'ABRIL

El concurs Sona9 2018 inicia el període d'inscripcions

Avui, 1 de març, el concurs de grups musicals emergents en català obre la convocatòria d'inscripcions, que s'allargarà fins al 15 d'abril. Tallers de creació i de producció, un canal Sona9 a YouTube i distribució digital de cançons són les principals novetats de l'edició d'enguany. El Sona9 està impulsat per Enderrock, iCat i TV3, amb el patrocini d'Estrella Damm.
"Sona 9" 2018

L'edició 2018 del concurs musical Sona9 obre avui l'inici del període d'inscripció, que s'allargarà fins al 15 d'abril. Les inscripcions es poden fer al portal sona9.cat i els 18 grups i artistes seleccionats hauran de passar per les diverses fases del certamen fins que quedin els tres finalistes que s'enfrontaran a la gran final.

La filosofia del concurs continua sent la mateixa: tots els grups que hi vulguin participar han de presentar tres cançons en català, com a mínim, i el jurat premiarà aquelles formacions novelles, sense contracte amb cap discogràfica o productora. Els concerts preliminars del concurs, amb els 18 classificats inicials, tindran lloc el mes de maig a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona.

En la fase de semifinals, el concurs inclourà concerts als festivals Mercat de Música Viva de Vic, BAM de Barcelona, Acústica de Figueres i Santa Tecla de Tarragona. A la fase final, els grups i solistes seleccionats hauran d'oferir un concert acústic a iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, i faran l'enregistrament d'un tema als estudis La Bucbonera. La gran final, amb els tres grups finalistes, serà el 14 de novembre, a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El Sona9 valora especialment els artistes novells que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música amb l'objectiu de fer-los de plataforma de promoció i llançament.

Es mantindrà i reforçarà la convocatòria de Palma i València amb els tres grups seleccionats respectivament de les Balears i el País Valencià, gràcies a la col·laboració del Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma i l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

 

Les novetats

El Sona 9 celebra la majoria d'edat amb algunes novetats destacades. En primer lloc, cal esmentar els tallers de creació, producció i assessorament musical que faran les Cases de la Música de Catalunya amb els 18 grups classificats per als concerts preliminars. Arribat el moment, els tres grups finalistes faran un ‘stage' de producció de directe amb l'assessorament d'un director d'escena i un músic professional, que els ajudaran a preparar la gran final del mes de novembre.

A més, la plataforma de serveis musicals La Cúpula Music oferirà gratuïtament la distribució digital de les cançons presentades al concurs per les 18 bandes de la fase preliminar, a través de Spotify, iTunes o Deezer. Aquest servei s'activarà un cop acabat el Sona9 i tindrà una vigència d'un any.

Al llarg de les diverses fases del concurs, s'activarà també un canal Sona9 a YouTube, amb càpsules audiovisuals que permetran fer un seguiment exhaustiu de tot el certamen.

 

Els 5 premis Sona9

Premi Sona9. S'atorga al guanyador del concurs i consta de la gravació i edició d'un disc amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya.

Premi Joventut. Gravació de quatre cançons en un estudi professional, distribució digital de l'EP i una gira de concerts per Catalunya.

Premi Èxit. Gravació de dues cançons en un estudi professional i distribució digital del senzill.

Premi de Votació Popular. 1.000 euros en material musical. Es decideix el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes poden optar-hi gràcies al vot del públic.

Enguany s'hi afegeix una nova modalitat: el Premi Cases de la Música, que s'atorgarà al grup amb més projecció de futur, entre els 18 grups classificats a la fase preliminar. Consisteix en un programa de tutoria anomenat Incubadora Musical, que inclourà un paquet d'accions adreçades als grups o solistes perquè puguin fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical.

 

El concurs Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, iCat i Televisió de Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, la Generalitat Valenciana i la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.

 

sona9.cat

tv3.cat

catradio.cat