El concurs de castells de Tarragona arrenca més igualat que mai

Tarragona es converteix aquest cap de setmana en la capital del món casteller. També en la capital mundial dels castells, perquè aquest dissabte s'hi podrà veure, per primera vegada, una colla de fora de Catalunya: els Xiquets de Hangzhou han vingut de la Xina per fer encara més gran aquest espectacle casteller.

Actualitzat

El dia gran per excel·lència serà diuemenge, i ho serà, d'entrada, perquè, per primera vegada, totes les colles aixecaran un castell de nou pisos. I se'n veuran uns quants de deu.

Qui vulgui guanyar el certamen ha d'aspirar a castells de màxims, i aquesta és la determinació dels Castellers de Vilafranca i de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Entre verds i rosats hi haurà tota la intensitat de la disputa pel títol. I, aquest any, més que mai.

Els del Penedès volen revalidar el títol i apuntar-se el vuitè consecutiu. Tenen a favor seu la confiança d'una història d'èxits a la Tarraco Arena Plaça (TAP) i una temporada d'expectatives ambicioses i assolides. El 3de10fm a Vilanova i la Geltrú despertava ben d'hora els de Cal Figarot, i Sant Fèlix els demostrava que l'èpica també juga i permet carregar un 4de10fm. El primer.  Malgrat les sensacions, no ho tindran fàcil.

La Vella trepitja fort i ha planificat una temporada a consciència per retornar al punt més alt de la glòria castellera, que tant temps ha assaborit al llarg de la història. A Firagost, els vallencs van ensenyar que anaven de veres i van descarregar un 3de10fm amb una autoritat encoratjadora. La gran actuació per Sant Fèlix i el 4de10fm carregat i el "moralment" descarregat de Santa Tecla demostren que tenen un repertori consolidat de cara a diumenge, amb molts números per poder trencar la ratxa verda.

Com a amfitriona, la Jove dels Xiquets de Tarragona farà valer tot el seu potencial, i, després de la bona forma exhibida per Santa Tecla, no és d'estranyar que puguin plantar un 3de10fm, com fa dos anys, a més del 3de9fag, el 5de9f i el pde8fm. Els liles miraran amb atenció amb quina actitud entra la Joves de Valls a la TAP. La temporada "in crescendo" els dóna força i el quatre net de Sant Fèlix els dóna els galons per mossegar diumenge. Tant, que també podrien portar un 3de10fm i contribuir sense pal·liatius a l'espectacle casteller més gran del món.

Al costat de les quatre grans colles, diumenge es podrien veure grans castells com el 2de9fm de Sants i Capgrossos, i també el 3de9f dels Xiquets de Tarragona, Barcelona, Vila de Gràcia, Xiquets de Reus, Sabadell i Nenes del Vendrell.

El concurs de dissabte

En l'estrena del concurs a la TAP, els favorits també vénen de Vilafranca. Els Xicots han plantejat la temporada amb els ulls posats a Tarragona i havent treballat a consciència una parella de màxims amb el tres i quatre de nou amb folre. Amb aquest repertori, ningú els farà ombra i la disputa seria amb els 5de8 dels Marrecs de Salt i Sant Cugat, i els 2de8f que ja tenen els Moixiganguers d'Igualada i que també es podran veure en les camises dels Xics de Granollers, Bordegassos i Terrassa.

Seguiment especial de TV3

El concurs el podreu seguir en streaming i minut a minut al 324.cat i a les xarxes socials amb les etiquetes #ConcursCastellsTV3 i #CastellsCatRàdio. També preparem continguts exclusius en 360º amb els quals podreu viure la cita com si fóssiu al bell mig de la Tarraco Arena.

Els "Telenotícies" de TV3 i el canal 3/24 també estaran molt pendents de la cita, amb connexions en directe des de Tarragona durant tot el cap de setmana.

Els millors moments de la cita els podreu recuperar també al programa especial que TV3 prepara per diumenge al vespre, des de les 19.30 fins a l'hora del "Telenotícies vespre".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut