24a edició del Concurs de Castells de Tarragona (ACN)
24a edició del Concurs de Castells de Tarragona (ACN)
Tarragona

El Concurs de Castells de Tarragona aconsegueix la major repercussió econòmica i mediàtica de la història del certamen

El model de dos dies ha estat un gran èxit i l'Ajuntament ja pensa ampliar-lo aviat a quatre jornades

RedaccióActualitzat
Una cobertura mediàtica amb gairebé 300 mitjans de comunicació de tot el món i una repercussió econòmica a la ciutat de Tarragona de més de 3 milions d'euros. Aquests és el balanç de la 24a edició del Concurs de Castells, que enguany s'ha viscut en dues jornades per encabir-hi un nombre més gran de colles castelleres, fins a 32. La regidora de Cultura de Tarragona, Carme Crespo, ha qualificat el certamen "d'històric" i ha assegurat que el model estrenat enguany tindrà continuïtat i, fins i tot, es preveu expandir-lo. Crespo ha explicat que l'objectiu que el consistori espera aconseguir "aviat" és un concurs de quatre dies on hi puguin participar les més de 60 colles del país.

Com ha destacat la regidora de Cultura de Tarragona, Carme Crespo, el model de dos dies del Concurs de Castells de la ciutat ha suposat un èxit absolut, tant pel que fa a la repercussió mediàtica que ha generat el certamen amb periodistes vinguts de tot el món, fins i tot del Japó i la Xina, com pel retorn econòmic que ha aconseguit la ciutat ampliant les jornades del concurs. Es preveu que la repercussió econòmica sobre la ciutat supera els tres milions d'euros, i comerciants, hostalers, i bona part del sector serveis ha mostrat la seva satisfacció per l'allau de visitants que ha rebut Tarragona aquest cap de setmana.

"Aquesta mostra cultural anirà més lluny del que és Tarragona però per a Tarragona és un orgull", ha dit Crespo. La ciutat està disposada a mantenir la modalitat de dos dies que ha estrenat aquest any però ja treballa amb l'objectiu d'ampliar-lo. "Continuarem treballant dins de la Biennal perquè en breu puguem tenir un concurs de totes les colles castelleres de Catalunya, tal com va ser l'any 1932 quan és iniciar amb el concurs que va presidir Pau Casals", ha explicat la regidora.

Per encabir-hi les més de 60 colles que hi ha Catalunya, caldrà un Concurs de Castells d'un mínim de quatre jornades. Amb aquest objectiu, començaran a treballar ja el consistori i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. "Hem de veure com podem aconseguir aquesta fita al més aviat possible però l'aposta de Tarragona pel Concurs de Castells no es pot posar en dubte mai més", ha afegit.

"Ha estat un concurs històric i crec que cada any serà més difícil de superar", ha assegurat Carme Crespo. La regidora de Cultura de Tarragona no dubta de la capacitat de les colles per aconseguir nous reptes de cara a la 25a edició, però el nivell casteller cada vegada és més alt.

El Concurs de Castells de Tarragona ha estat un dels tres eixos de la capitalitat de la ciutat de la cultura catalana, juntament amb les festes de Santa Tecla i el festival Tarraco Viva. El quart esdeveniment important que encara queda per viure a la ciutat serà el Concurs Internacional de Fotografia.
Anar al contingut