Pla general de la roda de premsa de balanç de la visita del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, al Centre de Convencions de Port Aventura. …
Roda de premsa de balanç de la visita del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis a Tarragona

El Comitè Internacional afirma sentir-se "tranquil" després del compromís financer de l'Estat amb Tarragona 2018

ACN Vila-seca \/ Salou.-El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) es mostra satisfet amb els preparatius de Tarragona 2018. El compromís econòmic de l'Estat amb la cita esportiva, que dimarts s'escenificarà amb la visita de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, ha donat "tranquil·litat" a la delegació internacional que aquest dijous i divendres s'ha reunit a PortAventura per avaluar l'estat del projecte. "Hem viscut moments molt difícils, amb dubtes, incerteses i temors, però vista la perseverança i la tenacitat del comitè organitzador, sabem que els Jocs estan resguardats", ha assenyalat el president del CIJM, Amar Addadi. Al seu torn, el director general d'Esports del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño, ha refermat el compromís "ferm i inequívoc" del govern espanyol amb Tarragona 2018.

Després de dos dies de reunions de treball i visites 'in situ' als equipaments dels Jocs, Addadi s'ha mostrat convençut que disposen d'unes bones condicions per assegurar l'èxit dels Jocs. El president del Comitè Internacional ha afirmat, també, que l'ajornament ha estat "la millor decisió" que es podia prendre atesa la "difícil situació política" -pel govern en funcions a Madrid- que creava dubtes, ha dit, entorn dels terminis dels Jocs. El Comitè Internacional també ha aprovat modificacions del calendari esportiu respecte les previsions inicials. El canvi més significatiu és que la competició de voleibol tindrà lloc finalment al recinte de la Tarraco Arena Plaça (TAP), enlloc del Pavelló Sant Jordi. De retruc, la competició de gimnàstica rítmica, que havia de tenir lloc a la TAP, es disputarà al Pavelló Olímpic de Reus, que ja tenia previst acollir les proves de gimnàstica artística.Per tot plegat, l'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador, Josep Fèlix Ballesteros, ha remarcat que totes les institucions "han constatat unes sensacions molt positives". El batlle ha tornat a agrair al Comitè Internacional la "confiança" i la "paciència" mostrada en tot moment, malgrat les dificultats. Per la seva banda, el director general d'Esports del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño, ha destacat el compromís "ferm i inequívoc" del govern espanyol amb Tarragona 2018, al qual acabarà aportant poc més de 15 MEUR. "És un gran projecte comú que ens il·lusiona a tots i exigeix el millor de nosaltres", ha apuntat González Castaño. Aquest divendres també s'ha fet públic que el territori acollirà els dies 12 i 13 d'octubre la propera assemblea general del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, on es produiran eleccions al comitè executiu. Addadi ha evitat confirmar si es presentarà o no a la reelecció.

Anar al contingut