El Caire

El Comitè d'Aviació Interestatal de Rússia informa que l'avió rus es va destruir a l'aire

Equips d'experts analitzen les dues caixes negres, que seran clau per determinar les causes del sinistre

RedaccióActualitzat

Sant Petersburg viu aquest diumenge una jornada de dol per les 224 víctimes de l'avió que va caure a la península del Sinaí, a Egipte. Gairebé totes les víctimes eren russes i tornaven de passar unes vacances a la ciutat balneari de Sharm al-Sheikh, al mar Roig.

Els cossos que es van recuperant de l'escenari del sinistre són trasllats al Caire i després seran repatriats a Rússia.

 

Moscou ha enviat un equip d'emergències al lloc de la catàstrofe. A més, dos experts de l'Agència d'Investigació Francesa i 6 d'Airbus també miraran de descobrir sobre el terreny les causes de la catàstrofe. L'àrea de recerca s'ha ampliat fins a 20 quilòmetres, perquè els cossos i les restes de l'avió estan molt escampats.

Encara sense certesa sobre les causes

Mentrestant, s'espera el resultat de l'anàlisi de les caixes negres, que serà clau per determinar les causes del sinistre. N'hi ha una d'àudio a la cabina i l'altra de paràmetres de vol.

De moment, el Comitè d'Aviació Interestatal de Rússia ha informat que l'avió rus es va destruir a l'aire. El director executiu, Víctor Sorotxenko, ha dit després de visitar el lloc dels fets:

"La destrucció va tenir lloc a l'aire i els fragments van quedar escampats per una superfície de prop de 20 quilòmetres quadrats".

De totes maneres, ha dit que encara era aviat per treure conclusions sobre les causes de l'accident. 

 

egons testimonis oculars, l'avió, de l'aerolínia russa Kogalymavia (Metrojet), ja cremava en flames abans de xocar contra terra.

El president egipci, Abdel Fattah al-Sisi, ja ha avisat que la investigació de les causes del sinistre pot durar mesos.

El procés de repatriació dels cadàvers dels turistes morts en l'accident ha començat aquest diumenge amb el trasllat a l'aeroport del Caire de 126 dels cossos.

I mentre no s'aclareixin els fets, aerolínies com Lufthansa, Air France-KLM i Emirates han anunciat que no sobrevolaran la península del Sinaí.

A Rússia, les autoritats aèries han prohibit els vols de tots els Airbus 321 de la companyia sinistrada.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut