Imatge d'arxiu del comissari dels Mossos de l'àrea policial de Barcelona a la Ciutat de la Justícia. (Foto: ACN)
Molinero a la Ciutat de la Justícia quan va acompanyar un altre comandament dels Mossos a declarar. (Foto: ACN)
Barcelona

El comissari de l'àrea policial de Barcelona és imputat per les càrregues als "indignats"

El jutge que investiga les càrregues en l'acampada d'indignats de la plaça Catalunya del passat 27 de maig ha citat a declarar com a imputat el comissari de l'àrea policial de Barcelona, Joan Carles Molinero, que va dirigir l'operatiu des de la sala de comandaments. La decisió s'ha pres després de la declaració d'Antoni Antolí, cap del dispositiu de Mossos d'Esquadra que va coordinar l'operatiu a peu de plaça, on va afirmar que es limitava a executar les ordres que rebia de Molinero.

RedaccióActualitzat
També el director de la policia catalana, Manel Prat, que va assumir davant el jutge la responsabilitat per l'operatiu, va assenyalar que va ser Molinero qui va ordenar als Mossos carregar amb les defenses per controlar la situació a la plaça i va admetre que va autoritzar l'ús de les pilotes de goma.

A més de la citació del comissari, el jutge instructor ha demanat al Departament d'Interior un informe amb la transcripció de les converses mantingudes entre la sala de comandaments i els responsables policials a peu de carrer, entre ells Antolín. Precisament, Molinero va acompanyar Antolín a declarar com a imputat davant del jutge d'instrucció Josep Maria Miquel Porres dijous passat.

En la causa oberta per l'operació policial del passat 27 de maig a la plaça Catalunya de Barcelona estan imputats, a més de Prat, Molinero i Antolín, l'extinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp i el cap dels antiavalots, David Bordas, que declararà aquest dimarts.

Segons han informat fonts judicials, Molinero declararà el proper 10 de febrer davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut